View Categories

geNova PosCONNECT – Logo Kurulum Dokümanı

3 min read

PosCONNECT kurulumu tamamlandıktan sonra dosya konumuna gidilir. Dosya konumunda bulunan proSET.exe çalıştırılır. (Resim:1)

Lisans sunucusu ayarlarını değiştirmenize gerek yoktur. Dilerseniz port numarasını kullanımda olmayan bir port numarası ile değiştirebilirsiniz. Veri tabanı ayarlarını girebilmek için proSET.exe’nin sağ üst kısmında bulunan SQL butonuna tıklayınız.

Karşına kullanıcı adı ve şifre ekranı gelecektir bu ekrana hiçbir şey yazmadan direkt giriş tuşuna basınız. Karşınızı SQL Sunucu ve veri tabanı bilgilerini girebileceğiniz ekran açılacaktır. (Resim:2)

Kullanıcı adı: MS SQL Login kısmında bulunan ad yazılmalıdır.

Şifre: MS SQL şifresi yazılmalıdır.

Sunucu: MS SQL Server Name kısmında bulunan server adı yazılmalıdır.

Veri Tabanı: Logo veri tabanı adı yazılmalıdır.

Bilgileri tanımladıktan sonra kaydet butonuna basıp ayarları kayıt ediniz. Daha sonra yine dosya konumunda bulunan PosCONNECT Manager.exe’yi çalıştırınız. Çalıştırdıktan bir müddet sonra otomatik kullanıcı adı şifreniz oluşturulacaktır.

Karşınıza lisans sunucusu ile ilgili bir uyarı mesajı gelecektir. Bu mesaj lisans henüz yüklenmediği için çıkan uyarıdır. Lisanslama işlemini yaptıktan sonra böyle bir uyarı ile bir daha karşılaşmayacaksınız. (Resim:3)

Uyarıya tamam dedikten sonra PosCONNECT Manager açılacaktır. Kullanıcı Adına PRODEV Şifre kısmına PRODEV yazıp giriş yapınız. (Resim:4)

Giriş yaptıktan sonra lisans bölümüne geliniz. (Resim:5)

Hizmet yükle butonuna tıklayınız. Ardından hizmet durum sorgula ve ardından hizmeti çalıştır butonuna tıklayınız. Daha sonra lisans yükle butonuna tıklayınız. Tarafınıza verilen bayi ID ve şifresi ile giriş yapınız. (Resim:6)

Bir sonraki adımda size verilen lisans anahtarı bilgilerinizi giriniz. (Resim:7)

Lisans bilgilerini girdikten sonra aynı bölüm de bulunan aktivasyon butonuna tıklayarak lisans

aktivasyon işlemini gerçekleştiriniz. Aktivasyon gerçekleştikten sonra lisans listesinden lisanslarınızı kontrol edebilirsiniz. (Resim:8)

Evet PosCONNECT lisanslama işlemleri tamamlanmıştır. Bir sonraki adımda entegrasyon tanımlarını yapacağız.

PosCONNECT Manager’de bulunan entegrasyon tanımları tabına geliniz. Entegrasyon tanımı formu açıldıktan sonra sağ tık entegrasyon ekle butonuna tıklayınız. Burada karşınıza hangi entegrasyon tanımını yapmak istediğiniz ile ilgili seçenekler çıkmaktadır. Biz logo ile entegre olacağımız için entegrasyon (Logo Kobi) seçeneğini seçiyoruz.

Entegrasyon tanımı formu karşınıza gelecektir. (Resim:9)

Ent. Açıklaması: Entegrasyona bir isim vermek için kullanılır.

POS’a gönderim: Aktarımın otomatik kaç dakikada bir tekrarlanması için yapılan ayardır.

Sunucu: MS SQL Server Name kısmında bulunan server adı yazılmalıdır.

Veri Tabanı: Logo veritabanı adı yazılmalıdır.

Kullanıcı: MS SQL Login kısmında bulunan ad yazılmalıdır.

Şifre: MS SQL şifresi yazılmalıdır.

Firma: Veriler logodan kaç nolu firmadan çekilecek ise o firma seçilmelidir.

Dönem: Veriler logodan kaç nolu dönemden çekilecek ise o firma seçilmelidir.

Malzeme Filtre Alanı: Logoda bulunan bütün malzemeleri aktarmak istemeyebilirsiniz. Hangi malzeme kartlarının aktarımını yapmak istiyorsanız bu alandaki filtrelere göre aktarım gerçekleştirebilirsiniz.

Cari Filtre Alanı: Logoda bulunan bütün carileri aktarmak istemeyebilirsiniz. Hangi cari kartların aktarımını yapmak istiyorsanız bu alandaki filtrelere göre aktarım gerçekleştirebilirsiniz.

KDV Dep. Alanı: Ürünlerin KDV departman bilgilerinin hangi alandan aktarılacağını belirleyeceğiniz alandır.

NOT: Logo Firma ve dönem bilgilerinin gelmesi için bağlantı kontrol butonuna tıklayınız.

Entegrasyon tanımını yaptıktan sonra kaydet butonuna tıklayınız. Bir sonraki adım şube tanımıdır. Entegrasyon tanımına sağ tık yapıp şube ekleye tıklayınız. Şube tanımlama formu açılacaktır. (Resim:10)

Şube tanımlarında şubenin logodaki hangi işyerini kullanacağını seçip şube kodu ve açıklaması yazıp kayıt ediniz.

Daha sonra grup tanımı yapmamız gerekmektedir. Hangi şubeye grup tanımı eklemek istiyorsak o gruba tıklayıp grup ekleyiniz. (Resim:11)

POS Ent. Tanımı: EnPOS veri tabanı bilgilerinin tanımlandığı tanımdır.

Entregrasyon tanımı için (…) tıklıyoruz. Açılan formda sağ tık yapıp hangi tip entegrasyon yapacağımızı seçiyoruz. Biz EnPOS ile entegrasyon yapacağımız için EnPOS’a tıklıyoruz. Bu tanıma enpos veri tabanı bilgilerini girip kayıt ediyoruz. (Resim:12)

POS Ent. Firma: DysMaster’da hangi firmaya veri aktarılacak ise o firma seçilmelidir.

POS Ent. İş Yeri: DynMaster’da hangi iş yerine veri aktarılacak ise o iş yeri seçilmelidir.

Malzeme Filtre Değeri: Logodan DynMaster’a aktarılacak olan malzeme kartları için filtre alanıdır. Malzeme kartında belirlediğiniz doğrultuda aktarım yapılır. Örnek olarak grup kodu seçilmiştir. Grup kodunda “A” yazanlar aktarılsın gibi düşünebilirsiniz.

Cari Filtre Değeri: Logodan DynMaster’a aktarılacak olan cari kartları için filtre alanıdır. Cari kartında belirlediğiniz doğrultuda aktarım yapılır. Örnek olarak grup kodu seçilmiştir. Grup kodunda “B”

yazanlar aktarılsın gibi düşünebilirsiniz.

Grup Tanımlarını yaptıktan sonra grup kodu ve açıklaması girdikten sonra kayıt ediniz.

Son olarak pos tanımı yapmamız gerekmektedir. Grup üzerinde sağ tık pos ekleye tıklayınız. Pos tanımları formu açılacaktır. (Resim:13)

Pos No: DynCHAS pos sicil numarası yazılmalıdır.

Pos Açıklama: DynCHAS pos sicil numarası yazılmalıdır.

Nakit Kasa Kodu: Posta yapılan tahsilatlar logoda hangi kasaya aktarılmak isteniyorsa o kasanın kodu yazılmalıdır.

Banka Hesap Kodu: Posta yapılan kk tahsilatları logoda hangi banka hesabına aktarılmak isteniyorsa o hesabın kodu yazılmalıdır.

Perk. Cari Kodu: Posta yapılan satışlar logoda hangi cari hesaba aktarılmak isteniyorsa o cari hesabın kodu yazılmalıdır.

Erp Depo: Posta yapılan satışlar Logo tarafında hangi depodan düşecek ise o depo tanımı seçilmelidir.

Departman: Depoya bağlı departman seçilmelidir.

Aynı grup içerisine birden fazla farklı pos tanımları yapılabilmektedir.

Aynı iş yerine birden fazla farklı grup tanımları yapılabilmektedir. Bu tanımlar nasıl bir yapı kurmak istiyorsanız değişiklik göstermektedir. Örnek yapıda tek iş yeri tek grup ve tek pos mantığı baz alınmıştır.

Son olarak programın çalışabilmesi için terminal tanımı yapılması gerekmektedir. Entegrasyon tanımlarının yanında buluna terminallere tıklayınız. Açılan formda sağ tık terminal ekleye tıklayıp terminal tanımınız yapınız. (Resim:14)

Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra programı çalıştırabilirsiniz.

PosCONNECT’i sağlıklı bir şekilde çalıştırdıysanız. Son aşama aktarım aşamasıdır. Aktarım ile ilgili bilgi ve eğitim için Prodev Yazılım destek ekibi ile iletişime geçiniz.

Go to Top